Hopp til hovedinnhold
Benken utenfor utleiehytta Nykjua i Finnemarka
Torkel Skoglund
Hytter og friluftsliv

Nyoppusset hytte til leie nær Oslo og Drammen

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

Den nyoppussede hytta Nykjua i Finnemarka er nå tilgjengelig for utleie på Inatur.no. Hytta, som ble totalrenovert sommeren 2024, ligger i et vernet skogsområde og tilbyr en rekke friluftsopplevelser. Med kort avstand til Oslo, Drammen og Lier er den et ideelt valg for de som ønsker et enkelt avbrekk i naturen.

Utleiehytta Nykjua i Finnemarka Torkel Skoglund

Naturopplevelser i Finnemarka hele året

Hytta fungerer som en flott base for turer både sommer og vinter. Nykjua ligger ved vannet Vesle Nykjua, midt i Finnemarka naturreservat. Vi anbefaler blant annet en fottur til Lunnåshytta, en av Statskogs åpne buer. Sykling er tillatt på utvalgte stier og skogsbilveier, men el-sykkel er forbudt i reservatet. For de fiskeinteresserte finnes det flere ørretvann i nærheten, kultivert av Drammens sportsfiskere.

Om vinteren kan du ikke kjøre helt frem til Nykjua. Da må du spenne på deg skiene og følge oppkjørte skiløyper fra Rustan-bommen. Det er flere muligheter langs det tilrettelagte løypenettet i området.

Historisk betydning

Nykjua-hytta står på et historisk sted. Her fant det sted en trefning mellom norske motstandsmenn og tyske soldater i 1945, som minnesteinen ved hytta markerer. Les mer om hendelsen i «Trefningen ved Vesle Nykjua 10. mars 1945» på oppslaget inne i hytta.

Utenfor utleiehytta Nykjua i Finnemarka Torkel Skoglund

Tilgang til jakt og fiske

Statskog ønsker å gjøre jakt og fiske lett tilgjengelig, og Nykjua-hytta er en del av denne satsingen.

– For Statskog er det viktig å gjøre tilgangen til jakt og fiske på vår grunn så enkel som mulig, sier Torkel Skoglund, seniorkonsulent for jakt-, fiske- og friluftsliv for Statskog i regionen.

Hytta og mulighetene er godt beskrevet på Inatur.no, der du finner priser og detaljer om oppholdet.

Vi har også beskrevet Finnemarka som en av våre perler. Les mer her:

Velkommen!

Ønsker du å abonnere på nyheter fra Statskog? Registrere deg her.

Koselig stue i nyoppussede Nykjua i Finnemarka Torkel Skoglund