Sportsfiskere renoverer Statskoghytte
Statskog har et veldig godt samarbeid med Fiskestell i Drammens Sportsfiskere. Nå har gjengen også hjulpet Statskog i renoveringen av Lelangsplassen, en utleiehytte ved vannet Lelangen i Finnemarka.
Dugnadsglede i solsteiken
Det mer enn 100 år gamle panelet var klart for utskifting, og Fiskestell stilte som alltid opp med stor entusiasme. I løpet av to hektiske uker i mai, arbeidet dugnadsgjengen i solsteiken. De har byttet og malt alt panel på hytta, uthuset har fått to strøk maling, trær er felt for å slippe inn mer lys, og en ekstra utgangsdør er satt inn.
- Flere av oss bodde på hytta i hele renoveringsperioden, og i år feiret vi til og med 17. mai her, forteller Robert Sørli, byggeleder for prosjektet. - Rundt 400 timer har gått med, og 15–20 pensjonister og andre frivillige til sammen har bidratt. Det er en hyggelig og sosial måte å samle inn penger til Sportsfiskeklubben på, smiler Robert.
Kvalitetsarbeid av erfarne snekkere
Blant dugnadsgjengen er det flere erfarne snekkere, og resultatet har blitt imponerende. Lelangsplassen fremstår nå som ny. Det er verdt å nevne at for ett år siden, gjorde Fiskestell også en innsats og malte hytta innvendig.
- Statskog er heldige som har disse karene på laget. Fiskestell er en uvurderlig samarbeidspartner for Statskog i Finnemarka. Enten det gjelder hytter, friluftsliv eller fiskeforvaltning, kan vi alltid regne med dem, sier Torkel Skoglund, som har ansvar for flere av Statskogs hytter i Sør-Norge. - Byggleder Robert Sørli tok to uker fri for å jobbe på hytta. Dette fortjener virkelig en honnør. - Aldri et nei, alltid en løsning, legger han til.
Historien kommer til syne
Restaureringen avdekket også spennende historie. Det viser seg at stokkene i hytta trolig er mellom 300 og 400 år gamle, noe som vitner om kvaliteten og håndverket som ligger bak konstruksjonen av hytta. Det er mye historie i disse veggene. - Nå er hytta nymalt og flott. Fra hytta ser du vannet Lelangen, omgitt av storvokst bjørkeskog med beitende sauer og grønt gress. En ren idyll. Det føles godt å kunne ta vare på slike steder, forteller Skoglund. - Nå kan gjestene bare komme.