Hopp til hovedinnhold
Stian Sundsvik - jakt og fiskekonsulent i Troms
privat
Jakt og fiske

Statskog styrker jakt- og fiskekompetansen i Troms

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

Stian Sundsvik er ansatt som ny jakt- og fiskekonsulent i Troms. Fra 15. august vil han, sammen med Arnold Foshaug Berg, håndtere forvaltningen av Statskogs jakt- og fisketilbud i regionen. Med dette har Statskog doblet fagkompetansen innen jakt og fiske i Troms.

Statskog tilbyr en rekke jakt- og fiskeopplevelser i Troms, fra lakseelver og fiskevann til attraktive rypejaktområder og en stor elgstamme. Geografien er omfattende, og Foshaug Berg er glad for å ha fått en kollega. - Med Stian på laget får vi bedre tid til å utvikle tilbudene våre og gjøre dem enda bedre for allmennheten, sier han.

Stort interesse for stillingen

Regionleder for Troms, Knut Fredheim, er fornøyd med prosessen. - Det var hele 57 søkere til stillingen, noe som viser hvor attraktive jakt- og fiskeområdene våre er, sier Fredheim. Valget falt til slutt på Stian Sundsvik (28) fra Levanger.

Solid fagbakgrunn og stor lidenskap

Stian Sundsvik har både Bachelor og Master i Naturforvaltning fra Nord Universitet. Masteroppgaven hans tok for seg et relevant tema innen rypeforvaltning, basert på data fra Statskogs takseringer. Han har også en Bachelor i Geografi fra NTNU og har tidligere jobbet som rådgiver i Trøndelag Fylkeskommune med arealplanlegging og viltforvaltning.

Som ny jakt- og fiskekonsulent vil Stian hovedsakelig arbeide med småviltforvaltning og rekruttering av unge jegere, samt bidra til storvilt- og fiskeforvaltning.

Samboer og hund på lasset

Stian flytter til Troms sammen med sin samboer Hilvi og deres to hunder. Hilvi er under utdanning innen terrestrisk økologi og naturforvaltning, og tar nå et ekstra år innen natur- og kulturminneoppsyn. - Vi håper hun også finner en relevant jobb her, så vi kan slå oss til ro i regionen, sier Stian.