Hopp til hovedinnhold
Elgjeger på post
Torkel Skoglund
Jakt og fiske

Ungdomssatsing treffer blink

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Snittalderen på norske elgjegere har blitt alarmerende høy. Nå har Statskogs ungdomssatsing blitt omfavnet landet rundt.

Over halvparten av elgjegerne er over 50 år. Statsforetaket bestemte seg derfor i vår for å holde av 13 attraktive jaktfelt Norge rundt til ungdommen. Nå viser det seg at ungdomssatsingen gir elgsuksess.

Massiv respons

- Dette ble nesten bedre enn vi turte håpe på. Vi var spente på hvordan dette ville bli mottatt, og den massive responsen er utrolig gøy, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

Interessen blant ungdommen var langt høyere enn mulighetene. 75 unge jegere landet rundt har nå fått tilbud fra oss. Langt flere står i kø.

200 ungdommer i kø

- Over 200 ungdom står nå på venteliste knyttet til disse feltene. Det er egentlig trist at vi ikke får gitt dem mulighet, men samtidig gir dette virkelig håp for elgjaktas framtid. Vi snakker om en del av norsk kultur som gir fantastisk mat, gode naturopplevelser og har ofte en viktig sosial funksjon blant venner, familier og lokalsamfunn, sier Breisjøberget.

24 år

Totalt 13 tilbud om elgjakt fra Statskog ble forbeholdt ungdomslag. 44 lag søkte, og 13 lag vant trekningen. Disse har til sammen 75 jegere. Snittalder på disse jegerne er 24 år. En av ti er kvinner, noe som også er litt høyere enn vanlig.

Statskog tilbyr også halv pris på jaktkort på elg for ungdom under 30 år. I realiteten vil mange da kunne være med på elgjakt for godt under hundrelappen om dagen.

Her får ungdomslagene jakte

Sted Kommune
Troms Boatkajohka-Joselva Nordreisa
Helligskogen Storfjord
Høgskarhus Målselv
Nordland Gjerdal Sørfold
Beiardal Beiarn
Tvildal Hattfjelldal
Virvassdalen Rana
Midt-Norge Flensmarka Røros
Solum Namsos
Høyby Malvik
Vektarhaugene Meråker
Sør-Norge Hemberget i Gravberget Våler
Fredriksetermarka Nord-Fron


Les også Frister ungdom med elgjakt

Ønsker du å abonnere på nyheter fra Statskog? Registrere deg her.