Hopp til hovedinnhold
Printscreen NA Dronehogst
Skog og klima

Game of drones i norske skoger?

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Statskog vil løfte norsk skognæring inn i framtida med dronebasert hogst, og inngår avtale med svensk utvikler på jakt etter bærekraftige løsninger.

Det svenske selskapet Air Forestry driver i skjæringspunktet mellom hi-tech, kunstig intelligens, aggregater og batteritilhengere. Kombinasjonen kan revolusjonere skogsdriften.

Statskog inngår nå avtale med det svenske selskapet for å styrke utviklingen også i Norge. Mer om det her:

https://www.namdalsavisa.no/vi...

Svensk løft i Norge

- Vi er hele tiden på jakt etter forbedringer, både for å styrke vår egen skogsdrift og for å bidra til å utvikle hele den norske skognæringa. Dronebasert hogst er utrolig spennende og kan bidra med gode løsninger på utfordringer som skognæringa står i. Hvor dette vil ende, vet vi ikke, men dette er en spennende reise som vi vil heie på også her i Norge, sier administrerende direktør i Statskog, Gunnar Lien.

Mer om skog og droner

Har du lyst til å se og lese mer om dronenes inntog i framtidas skognæring? Sjekk ut saken og filmen i Namdalsavisa. Saken er åpen for alle.

Printscreen NA Dronehogst 4

– Aggregatet kvister og kutter treet med motorsaga – og dronen flyr treet ut av hogstområdet. Uten å legge igjen noe avtrykk i marka, eller på andre trær, forklarer sjefen i AirForestry, Olle Gelin