Vin til fisk, slurping, triks på polet og en seriøst god champagne
Hva er korka vin og riktig lagringstemperatur? Hvordan henger pris sammen med kvalitet? Hvorfor slurper man så voldsomt når vin smakstestes? Jakt- og fiskepodden spør der andre tier.
DNs vinekspert Merete Bø strør om seg med gode råd til de som jakter gode smaksopplevelser. I dagens episode er det spesielt fokus på å sette sammen den perfekte kombinasjonen av vin og fisk. Du får også et knakende godt tips når vinen du ønsker deg er utsolgt på polet.
Se konkrete vinforslag til en overkommelig pris lenger ned i artikkelen. Champagnen er litt dyrere, da, men stiger ifølge vineksperten i verdi.
Som vanlig hører du også podcastens faste trio, Jo Inge Breisjøberget (Statskog), Espen Farstad (NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).
Hva med vin til vilt? Her kan du lese mer om Meretes favorittviner til viltkjøtt, som vi snakket om i en tidligere podcastepisode.
Meretes favoritter
Her får du anbefalinger fra Merete Bø med lenke inn til nærmere beskrivelse på vinmonopolets nettsider.
Beste kjøp
Dönnhoff Riesling Trocken
https://www.vinmonopolet.no/La...
Hvis krydret tilbehør/sushi, kan man velge et alternativ med litt sødme:
Dönnhoff Riesling
https://www.vinmonopolet.no/La...
Gode kjøp
Spy valley chardonnay
https://www.vinmonopolet.no/La...
Simpsons gravel castle chardonnay
https://www.vinmonopolet.no/La...
Solar das Boucas Alvarinho
https://www.vinmonopolet.no/La...
----------------------
Anbefalt årgangschampagne
Pol Roger Brut Vintage 2013
https://www.vinmonopolet.no/La...
Episoder om mat og drikke
Her finner du oversikt over alle episoder fra Jakt- og fiskepodden på våre nettsider. Du kan også gå direkte til podcasten på Apple podcast eller Spotify.
Har du lyst til å høre mer om hvordan verdens beste råvarer kan berike livet og middagsbordet ditt? Sjekk ut disse episodene.